Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Arhiva Novosti
PRESTIŽAN PROGRAM STIPENDIRANJA AMERIČKE VLADE ZA NASTAVNIKE NA VISOKIM UČILIŠTIMA
 
Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, ima zadovoljstvo obavijestiti Vas da će Hrvatska i ove godine sudjelovati u prestižnom programu američke vlade s područja akademske mobilnosti pod nazivom Junior Faculty Development Program (JFDP), koji pruža nastavnicima hrvatskih visokih učilišta mogućnost profesionalnog usavršavanja na najboljim američkim sveučilištima.
 
Junior Faculty Development Program (JFDP) je program američke vlade namijenjen nastavnicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Putem programa JFDP predavači mogu provesti jedan semestar (do 5 mjeseci) pohađajući predavanja i radeći sa svojim kolegama na sveučilištima u SAD-u kako bi proširili svoje znanje u područjima koja predaju na hrvatskim visokim učilištima. Stipendija JFDP pokriva sve troškove usavršavanja u SAD-u: putovanje, školarinu, stanovanje, nabavku stručne literature, itd.
 
Od 2005. godine do danas, sveukupno 14 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu JFDP, od kojih je čak četvero boravilo na prestižnom University of California at Berkeley, a drugi na sveučilištima poput Columbia University, Georgetown University, George Washington University, Pennyslvania State University i Rutgers University.
 
Program JFDP u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja (u ime American Councils for International Education), u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu. Novi natječaj JFDP objavljen je na internetskom portalu o stipendijama www.stipendije.info (gdje se nalaze prijavni obrasci i dodatne informacije o programu). Ispunjeni prijavni obrasci i ostali prijavni materijali moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb, najkasnije do petka 5. rujna 2008. u 17:00 sati.
 
Ukoliko imate pitanja vezanih uz natječaj, slobodno nam se javite (telefon: 01-4555-151; e-mail: iro@iro.hr).
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić