Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Spomen na Ljiljanu Hvalec

LJILJANA HVALEC
(1960. - 1999.)

Dana 22. rujna 1999. godine u Općinskom sudu u Zagrebu na pripremnom ročištu u brakorazvodnoj parnici tragično je izgubila život sutkinja toga suda, naša kolegica, supruga, majka dvoje djece, Ljiljana Hvalec. Hladnokrvni ubojica, tuženik u parnici - Mato Oreškić, ubio je svoju suprugu Gordanu Oreškić, njezinu punomoćnicu - odvjetnicu Hajru Prohić, a teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković.
Ljiljana Hvalec je rođena 1960. godine u Zagrebu. Bila je majka dvoje djece, Dina starog deset godina i Vite starog šest godina. Osnovnu i srednju školu završila je u Zagrebu. Diplomirala je u svibnju 1984. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao volonter-sudački pripravnik radila je na Općinskom sudu u Velikoj Gorici. Pravosudni ispit položila je u srpnju 1987. godine.
 
Radila je u gospodarstvu (poduzeće Taxi-remont) na pravnim poslovima i u Udruženju autotaksi prijevoznika grada Zagreba. Od travnja 1995. radila je kao savjetnik u Državnom pravobraniteljstvu Republike Hrvatske. Dužnost suca na Općinskom sudu u Zagrebu počela je obavljati 1. siječnja 1999. Radila je na Građanskom odjelu tog suda sve do 22. rujna 1999. kada je stradala na radnom mjestu.
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić