Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Arhiva Novosti
NAJVEĆI INTERNETSKI RESURS O STUDIRANJU U HRVATSKOJ I EUROPI

Saznajte na www.iro.hr sve o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i Europi

Institut za razvoj obrazovanja je na svojoj internetskoj stranici www.iro.hr objavio popis sa više od 600 korisnih internetskih stranica i portala o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i u 42 države diljem Europe. Objavljeni popis portala i internetskih stranica sadrži informacije o sustavima visokog obrazovanja, o tome kako pronaći sveučilište, financijsku potporu, smještaj ili informacije o postupku dobivanja studentske vize u pojedinim državama.

Osim informacija o pojedinačnim državama, objavljen je i popis najvećih i najznačajnijih obrazovnih portala u Europi koji se tiču Bolonjskog procesa, stipendija i programa akademske razmjene u Europi. Istraživanje koje je prethodilo objavi internetskih stranica i portala na www.iro.hr financiralo je Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa RH.

Na internetskoj stranici Instituta za razvoj obrazovanja, www.iro.hr, u rubrikama Studiranje u Hrvatskoj i Studiranje u Europi, objavljen je popis sa više od 600 korisnih internetskih stranica i portala visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj i inozemstvu. Na navedenim portalima i internetskim stranicama korisnici mogu saznati specifične informacije o sustavima visokog obrazovanja u pojedinim državama, zatim kako pronaći sveučilište i program studija, kako pronaći financijsku potporu za studij, kako pronaći smještaj, kakav je postupak dobivanja studentske vize te informacije o studentskom životu u pojedinim državama. Unutar objavljenog popisa portala i internetskih stranica nalaze se i internetske stranice predstavništava pojedinih europskih država u Hrvatskoj i još mnogo korisnih informacija o visokom obrazovanju u ukupno 42 europske države.

Na stranicama www.iro.hr je također objavljen veliki broj najznačajnijih obrazovnih internetskih portala u Europi koji se tiču Bolonjskog procesa, stipendija i programa akademske razmjene u Europi, informacija o stručnoj praksi i mogućnostima volontiranja za mlade. Na spomenutim internetskim stranicama nalazi se i popis portala o visokoobrazovnim politikama u EU i organizacijama za razvoj i reformu visokog obrazovanja u EU.

Navedeni resursi prikupljeni su putem istraživanja u okviru projekta "EHOIC: Euro-hrvatski obrazovno-informacijski centar", financiranog od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i športa RH (MZOŠ), a kojega provodi Institut za razvoj obrazovanja.

Institut za razvoj obrazovanja /
Institute for the Development of Education

Preradovićeva 33, HR - 10000 Zagreb, Croatia
t: +385 1 4555 151 / +385 1 4817 195
f: +385 1 4555 150
iro@iro.hr / www.iro.hr

Copyright © Zaklada Zlatko Crnić