Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Novosti

Dana 16. prosinca 2010. godine u dvorani Hrvatskog odvjetničkog doma, u predblagdanskoj atmosferi, održana je još jedna, osamnaesta po redu, svečanost potpisivanja ugovora sa studentima dobitnicima stipendije u akademskoj godini 2010/2011.

Ove godine dodijeljeno je ukupno šesnaest stipendija studentima dodiplomskog studija i jedna stipednija studentima postdiplomskog studija.

Kao i svake godine studenti prava sa svih sveučilišta u Republici Hrvatskoj sa izuzetno visokim posjekom ocjena bili su dobitnici stipendija, pri čemu niti jedan od studenata nije imao prosjek ocjena niži od 4,79, a veliki postotak ovogodišnjih studenata dobitnika stipendije imao je prosjek čak 5,0.

Na svečanosti su pročitane odluke Zakladnog vijeća o dodjeli stipendija, i to posebno za studente dodiplomskog studija, a posebno za studente postdiplomskog studija te su uručeni ugovori.

Tom prigodom stipendistima su uručeni i darovi - knjige: Godišnjak XVII Hrvatskog društva za građanskopravne znanosti i praksu (utemeljitelj Zaklade) koji sadrži sve referate i priopćenja sa dvadesetpetog opatijskog savjetovanja Društva te posljednje izdanje časopisa "Novi informator" d.o.o. "Informator" koji već više od pola stoljeća izlazi dva puta tjedno sa izuzetno zanimljivim i korisnim prikazima i analizama aktualnih pravnih tema.

Svečanosti su uz stipendiste, nazočili brojni gosti, predstavnici suosnivača, članovi, prijatelji i podupiratelji Zaklade, te članovi obitelji Crnić i Hvalec.

Nakon dovršetka službenog dijela programa, prigodne čestitke stipendistima su, između ostalih, uputili Branko Hrvatin predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, te Leo Andreis, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, a zatim je uslijedio prigodni kulturni program u kojem je glumica Slavica Knežević čitala pjesme ljubavne poezije autorice Lele Ivasić. Neke od počitanih pjesama posvećene su tragično stradaloj sutkinji Ljiljani Hvalec.

Druženje je zavšeno kroz prigodni domjenak koji su pripremili domaćini iz Hrvatske odvjetničke komore.

Copyright © Zaklada Zlatko Crnić