Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Novosti

Dana 11. svibnja 2011. g. Odvjetničko društvo Žurić i Partneri ugostilo je stipendiste Zaklade Zlatko Crnić na kolegijalnom druženju i predstavljanju svoga rada u prostorijama društva u ulici Ivana Lucića 2a. U ugodnom i prostranom ambijentu petnaestog kata zagrebačkog Eurotowera, iz kojeg puca pogled na cijeli grad Zagreb, održana je prezentacija studentima Pravnog fakulteta i predstavnicima Zaklade o povijesti i razvoju hrvatskog odvjetništva s posebnim osvrtom na ulogu odvjetnika u suvremenim poslovnim odnosima i njihovu nezamjenjivost u složenim pravnim radnjama bez kojih današnje gospodarstvo jednostavno ne može.

Studenti su imali prilike pobliže upoznati rad Odvjetničkog društva na području trgovačkog prava i prava društava kroz lijepo osmišljenu i stručno vođenu prezentaciju kolega odvjetnika i vježbenika, osobito korisnu studentima treće i četvrte godine pravnog studija, o postupcima due diligence-a (dubinskim analizama i upoznavanju sa stanjem jednog društva), uvrštavanja na burzu, izrade prospekta, modalitetima financiranja trgovačkih društava i ostalim pitanjima iz područja tih dinamičnih grana prava. U sklopu prezentacije povela se rasprava o ulozi odvjetnika, odvjetničkom pozivu, radu u odvjetništvu te odgovornosti koje taj poziv sa sobom nosi. Nakon prezentacije rasprava i upoznavanje s radom nastavili su se uz obilazak ureda i prigodni domjenak u prostorijama društva.

Istaknuo bih susretljivost kolega iz Odvjetničkog društva Žurić i Partneri pri upoznavanju studenata s radom u odvjetništvu i njihovom nastojanju da nam približe taj svijet te opuštenost u kojoj je druženje proteklo, ali i vlastiti utisak o predanosti i ozbiljnosti u radu koji sam stekao. Svakako bi trebalo češće povezivati praksu i studijske programe kako bi studenti iz prve ruke čuli i vidjeli ono što ih zanima te dobili odgovore na mnogobrojna pitanja koja se postavljaju već tijekom studija. Zato držim da je ovo bila dobra prilika za stipendiste Zaklade, koja se ne pruža često tijekom studija, za stvaranje slike o tome kako neke stvari u pravničkoj zbilji doista izgledaju i razbijanje ponekad i pogrešne slike o odvjetničkom pozivu. Zato bih se zahvalio Zakladi Zlatko Crnić i Odvjetničkom društvu Žurić i Partneri na ovome susretu u nadi da će ih biti još u budućnosti.

Ispred stipendista Zaklade Zlatko Crnić:
Kristijan Poljanec, stipendist Zaklade Zlatko Crnić. IV. g. , Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Copyright © Zaklada Zlatko Crnić