Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Novosti

POČELA JE AKADEMSKA GODINA 2009/2010
RUJANSKE ŽALOSNE OBLJETNICE

U životu naše Zaklade mjesecu rujnu pripada izuzetno mjesto. Početak nove akademske godine označava i novi ciklus natječaja za dodjelu jednogodišnjih (studenti) i višegodišnjih (postdipomanti, doktoranti) stipendija. Stoga su na 101. sjednici Zakladnog vijeća i raspisani natječaji za dodjelu 25 stipendija studentima prava i 3 stipendije postiplomantima i doktorantima u ak. godini 2009/2010. Vidi natječaje.

Rekosmo žalosne jer se je 22. rujna navršilo 10 godina od dana tragične smrti sutkinje Ljiljane Hvalec, a 29. rujna 17 godina od pogibije Zlatka Crnića, suca i predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

U povodu obljetnice kolegice Ljiljane Hvalec održana je 10. rujna u kazalištu "Žar ptica" večer ljubavne poezije kolegice i pjesnikinje Lele Ivasić, u izvedbi glumaca Marije Sekelez, Ane Marije Bokar, Natalije Đorđević, Gorane Marin, Vesne Ravenšćak i Drage Utješanovića; glazbena pratnja Mira Šimić i Katarina Krpan.

Dana 22. rujna, na sam dan smrti, u Općinskom građanskom sudu održana je komemoracija uz sudjelovanje gospođe Jadranke Kosor, predsjednice Vlade Republike Hrvatske. Taj dan prihvaćen je i kao spomendan na sve žrtve obiteljskog nasilja odnosno nasilja nad ženama. Uz in memoriam i prigodne napise u sredstvima javnog priopćavanja, na grob je položeno cvijeće.

I grob Zlatka Crnića u Vukovini pokraj Velike Gorice obišle su delegacije: Vrhovnog suda predvođena predsjednikom Građanskog odjela Jakobom Miletićem i Zaklade Zlatko Crnić s predsjednikom Zakladnog vijeća mr sc. Dankom Špoljarićem.

Položeno je cvijeće i zapaljene svijeće.


Copyright © Zaklada Zlatko Crnić