Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Novosti

ODRŽANA JE SVEČANOST POTPISIVANJA STIPENDIJALNIH UGOVORA ZA AKADEMSKU GODINU 2008/2009

Prepuna dvorana Hrvatskog odvjetničkog doma, blagdansko ozračje, 30-tak plahovitih, ali ponosnih stipendista, gostoljubivi domaćini iz Hrvatske odvjetničke komore i ove su godine svečanost potpisivanja ugovora sa stipendistima učinili izuzetnim događajem.

Svečanost je održana 9. 12. 2008., a nazočili su joj, uz stipendiste i brojni gosti, predstavnici suosnivača, članovi, prijatelji i podupiratelji zaklade, te članovi obitelji Crnić i Hvalec.

Svečanost su vodili bivši stipendisti zaklade mr. sc. Iris Gović, sutkinja Općinskog suda u Zagrebu i dr. sc. Marko Petrak, profesor na katedri za rimsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Svečanost proglašenja rezultata petnaestog natječaja otvorio je v.d. predsjednika Zakladnog vijeća mr. sc. Hrvoje Momčinović, umirovljeni dopredsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske, pozdravivši sve prisutne, a osobito dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika Zakladnog vijeća gospodina Mladena Žuvelu, umirovljenog suca Ustavnog suda Republike Hrvatske, sve prisutne stipendiste i članove obitelji Crnić i Hvalec. Posebno je naglasio da Zaklada svrhu svog postojanja ispunjava već petnaest godina prvenstveno zahvaljujući razumijevanju i dobroti svojih suosnivača i podupiratelja.

Tom prilikom sudionici su informirani i o promociji Zbornika radova koji je tiskan u povodu petnaeste obljetnice Zaklade i koji sadrži ukupno dvanaest radova koji su dobili pozitivnu recenziju na natječaju za najbolje stručne radove raspisanom u povodu ove jubilarne godišnjice, a među kojima prevladavaju radovi s temama iz područja građanskog prava.

Autori radova objavljenih u Zborniku koji je promoviran na tradicionalnom savjetovanju Hrvatskog društva za građanskopravne znanosti i praksu u Opatiji koji se održao od 05. do 07. studenoga 2008. godine većim dijelom su bivši i sadašnji stipendisti Zaklade, ali i drugi mladi uspješni pravnici.

Nakon toga pročitane su odluke Zakladnog vijeća o dodjeli stipendija i to posebno za studente dodiplomskog studija, a posebno za studente postdiplomskog studija te su uručeni ugovori.

Tom prigodom stipendistima su uručeni i prigodni darovi - knjige: Godišnjak XIX Hrvatskog društva za građanskopravne znanosti i praksu (utemeljitelj Zaklade) koji sadrži sve referate i priopćenja sa dvadesettrećeg opatijskog savjetovanja Društva, "Život u odvjetništvu" knjiga suca Ustavnog suda Republike Hrvatske Maria Kos, Zbornik radova objavljen u povodu petnaeste obljetnice osnivanja Zaklade, posljednje izdanje časopisa "Novi informator" d.o.o. koji je stipendistima završne godine studija i postdiplomantima darovao jednogodišnju pretplatu na list "Informator" koji već 55 godina izlazi dva puta tjedno sa izuzetno zanimljivim i korisnim prikazima i analizama aktualnih pravnih tema s mogućnošću pretplate u sljedećim godinama s 50% popusta.

Nakon proglašenja dobitnika, prigodne čestitke stipendistima su uputili Ana Garačić zamjenica predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Mario Kos, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske te Leo Andreis, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore.

Po završetku službenog dijela programa, druženje je, kao i svake godine, nastavljeno glazbenim programom koji su izveli Ana Zebić (sopran) i Mario Čopor (klavir) mladi glazbenici s bogatim glazbenim obrazovanjem prepunim različitih priznanja i nagrada, a zatim u vedroj i ugodnoj atmosferi i prigodnim domjenkom koji su pripremili domaćini iz Hrvatske odvjetničke komore.

Copyright © Zaklada Zlatko Crnić