Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Arhiva Novosti
POSJET ODVJETNIČKOM DRUŠTVU ŽURIĆ I PARTNERI

Ovogodišnji dobitnici stipendije Zaklade "Zlatko Crnić" imali su, dana 28. svibnja, privilegiju upoznati se s radom odvjetničkog društva Žurić i partneri.

Zavaljujući dobrim namjerama ovoga odvjetničkog društva koje je ujedno i jedan od pokrovitelja Zaklade, studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu, u pratnji predsjednika Zakladnog vijeća Mladena Žuvele (sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske u m.) te tajnice Zaklade Dubravke Burcar (sutkinja Županijskog suda u Zagrebu), Marina Crnjak, Luka Čolić, Ivo Dobrašin, Henrik Riko Held, Dijana Hrstić, Mia Lazić, Tamara Mišerda, Tena Ratković, Mara Terihaj, Ema Vidak Gojković te Laurenz Vuchetich upoznali su se s radom u odvjetničkom vježbeništvu i djelatnostima kojima se ovo društvo bavi.

U prisustvu velikog broja članova odvjetničkog društva Žurić i Partneri, druženje je započelo uvodnom riječju gospodina Ratka Žurića. Potom je uslijedila izuzetno zanimljiva prezentacija gospodina Bojana Frasa kojom je studentima ponudio uvid u odvjetničko vježbeništvo i općenito odvjetnički poziv. Gospodin Fras je istaknuo razlike između vježbeničkog posla kod odvjetnika pojedinca, odvjetničkog ureda i odvjetničkog društva te se dotaknuo svih prednosti i mana rada u ovakva tri okruženja. Djelatnosti poput pravnog due diligence ili zastupanja pred sudom te veliki broj pravnih grana kojima se ovo odvjetničko društvo bavi zainteresiralo je i, vrlo vjerojatno, ponukalo ponekog nazočnog studenta da ozbiljno razmisli o odvjetničkoj profesiji po završetku studija.

Rastuće financijsko tržište u Republici Hrvatskoj i pravna regulacija koju vežemo uz to tržište važan je segment djelatnosti ovoga društva, stoga je gospodin Mojmir Ostermann u kratkim crtama opisao postupak inicijalne javne ponude, tzv. IPO, a gospodin Fras je upozorio na nadolazeći Zakon o kreditnim institucijama.

Nakon prezentacije uslijedio je ugodan razgovor s članovima društva uz zakusku i razgledavanje ureda. Imali smo prilike upoznati i bivše stipendiste Zaklade "Zlatko Crnić" Dinku Kovačević, Mojmira Ostermanna, Martinu Prpić, Hvoja Spajića, Tonija Smrčeka i Tomislava Zorića, koji su danas članovi ovoga društva. Iz ove lijepe geste pozivanja te činjenice kako su određeni članovi društva također bili dobitnici ove stipendije, vidljiva je namjera i želja odvjetničkog društva Žurić i partneri za poticanjem izvrsnosti među studentima i mladim pravnicima. Stoga se ovom prilikom zahvaljujemo odvjetničkom društvu Žurić i parneri na iznimno zanimljivom i poučnom druženju koje će zasigurno prisutnim studentima olakšati odluku o nastavku karijere nakon diplomiranja.

Laurenz Vuchetich
Pravni fakultet u Zagrebu

Copyright © Zaklada Zlatko Crnić